Официално започна дистрибуцията на Android 9 Pie за Nokia 7 Plus.

Android 9 Pie за Nokia 7 Plus

Android 9 Pie за Nokia 7 Plus

Джухо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD, обяви в Twitter, че от Nokia Mobile са започнали дистрибуцията на Android 9 Pie за Nokia 7 Plus. Nokia 7 Plus е първият от смартфоните на Nokia Mobile, който ще получи Android 9 Pie, което не е случайно, предвид факта, че именно 7 Plus бе част от превю програмата за разработчици на Google. До преди няколко дни всеки желаещ можеше да „вкуси от новата визия на Android 9 Pie“, като се регистрира на официалният сайт на Nokia и по-този начин да стане пряк участник в програмата за разработчици.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

Потребителите имаха шанса да тестват ранна версия на Android 9 Pie за своя Nokia 7 Plus като инсталират превюто по два начина. Първият начин, бе чрез сваляне на ъпдейта на компютър, след което потребителите трябваше ръчно да флашнат телефоните си с новия ъпдейт като използват ADB. Вторият вариант, който бе в пъти по-удобен за потребителите, бе да заявят участието си в програмата и да получат и инсталират ъпдейта по обикновения и значително по-семпъл начин чрез OTA (Over-The-Air). Освен това потребителите дори можеха да докладват бъгове на разработчиците на операционната система чрез специално приложение за обратна връзка „Feedback app“, което можеше да бъде намерено в менюто за приложенията. Също така участниците в програмата имаха възможността по всяко време да се върнат на последният стабилен Oreo ъпдейт, в случай че новият Pie не им допадне. И както може би вече се досещате, това отново става чрез флашване или чрез OTA.

За финал бихме искали да споменем, че времето за получаването на ъпдейта зависи от няколко специфични фактора като регион, модел на устройството, оператор и т.н. Това обаче не би трябвало да ви притеснява, тъй като всички собственици на Nokia 7 Plus, би трябвало да могат да получат ъпдейта и за повече информация относно Android 9 Pie ви съветваме да следите официалните канали на компанията.