Какво ново от SteelSeries?

Периферия SteelSeries

Периферия SteelSeries

Никога не сме крили, че SteelSeries е една от любимите ни компании за геймърска периферия и точно за това решихме да ви „светнем“ за новите продукти, които компанията лансира тази година, а вече успяхме и да направим ревю на един от тях, макар и на английски. 

Rival 3

Започваме с бюджетното попълнение в портфолиото им от геймърски мишки – Rival 3. 
Интересното при нея е, че цената е около 70 лева, а предлага същото качество като останалите мишки на марката. 
Цялата конструкция е направена от издръжлива пластмаса, а теглото е 77 грама, което я нарежда сред добрите представители за FPS гейминг. 

SteelSeries Rival 3
SteelSeries Rival 3

Сензорът, на който разчита е „TrueMove Core“, който е преработка на PixArt, със CPI 8500, което е повече от достатъчно за почти всички потребители. 
Суичовете на мишката, според SteelSeries, ще издържат около 60 милиона клика, а на вътрешната памет на Rival 3 можете да запазите настройките си, както за CPI/DPI, така и за RGB подсветката, която според нас е доста „дискретна“. 

Apex 3

Apex 3 от своя страна е новото бюджетно попълнение при клавиатурте от SteelSeries.  
Тя е пълноразмерна, разполагаща с 10-зонова RGB подсветка и IP32 водоустойчивост (при евентуални разливания). 
Суичовете са SteelSeries Whisper-Quiet Switches, което означава, че са мембранни и изключително тихи. Тук вече е въпрос на избор, дали харесвате мембранните клавиатури или не. 

SteelSeries Apex 3
SteelSeries Apex 3

Всичко по нея е изпипано много добре – от подсветката, през цялостната конструкция, до подложката за китки, която е подобна на тази при Apex Pro, и също се захваща с магнити. 
Цената ѝ е около 160 лева и можете да я намерите в магазина на Ardes.bg, а с промо код TechTipsMedia можете да се възползвате от отстъпка.

Apex 5

И най-доброто от новите попълнения на компанията – хибридно-механичната клавиатура Apex 5. 
За щастие, нея лично успяхме да я тестваме, като видеото можете да видите тук:

Това, по което се различава от останалите клавиатури е конструкцията на суичовете (бутоните). Тук се използват сини механични суичове, при което има едно изменение. То е, че контактната повърхност, която регистрира натиск е мембранна. Усещането обаче няма нищо общо с мембрана, тъй като самите бутони са изцяло механични. 
Характерно за сините суичове е, че са доста шумни и имат много готин „tacktile feel“ или усещане за щракане, когато ги натискате. 
Ходът на бутоните е 4 mm., а отчитането на натиск е на 2mm. Точно тогава се усеща и щракането, а животът им е около 20 милиона клика. 
Конструкцията на Apex 5 е стабилна и качествена. Направена е от пластмаса, а горната част е изцяло алуминиева, което не позволява на клавиатурата да се огъва. 
Също така тя разполага с екран, който можете да използвате за да настроите всичко по нея, без да се налага да ползвате софтуер. 
Подветката e „per-key RGB“, което означава, че можете да настроите всеки бутон индивидуално. 
Цената ѝ е около 260 лева, което не е малко, но определено е една от доста добрите клавиатури, които сме тествали. Можете да я намерите в магазина на Ardes.bg.