Флагманът на vivo – X90 Pro е вече в България

vivo X90 Pro

vivo X90 Pro

Флагманът от третото поколение на партньорството между vivo и ZEISS идва на българския пазар, за да покаже изключителни фотографски възможности и оптимизация на производителността.

Най-големият сензор за оптични изображения, който е предлаган до момента от бранда, заема челно място в списъка със спецификации, като с него се цели да се затвърди лидерството на vivo в областта на мобилната фотография.

„Развълнувани сме да представим нашия нов флагман в Европа, vivo X90 Pro, който съчетава водещи в индустрията технологии за изображения, разработени съвместно със ZEISS. Смартфонът е оборудван с най-новите изчислителни технологии, разработени в сътрудничество с MediaTek, за да даде решение на някои от най-големите предизвикателства във фотографията, включително снимането при слаба осветеност“, споделя Ангел Вакарелийски, мениджър продажби във vivo България.

Изключително фотографско изживяване

Устройството X90 Pro, идва с множество подобрения, за да осигури на потребителите изключително изживяване при фото- и видеозаснемане. Новоразработената надстройка на тройната основна камера, предлага значително увеличение на светочувствителността, обработката на цветове и стабилизирането на изображението. Това позволява улавяне на висококачествени кадри от професионалисти и любители на мобилната фотография.

Персонализираният 1-инчов основен сензор е най-големият в индустрията. В сравнение с други устройства с такъв сензор, 50-мегапикселовият обектив притежава бленда f/1,75, което позволява по-голям прием на светлина, а то води до по-ярки изображения с повече детайли. Фоточувствителната зона на сензора е увеличена със 77%, в сравнение с vivo X80 Pro, а капацитетът на поглъщане на светлина с до 43%.

При 50-мегапикселовата портретна камера се крие сензор IMXX758, с бленда f/1,6, която позволява заснемането на детайлни портрети, дори при условия на слаба осветеност.

Последната от триото камери е 108-градусовата широкоъгълна с 12-мегапикселов сензор Sony IMX663 и бленда f/2,0, с която се постигат перфектни кадри, дори когато обектът е изключително близо.

vivo X90 PRO въвежда специална технология за оптична стабилизация на изображението, разработена от компанията, която позволява по-интелигентна и прецизна корекция в сравнение със стандартната OIS.

Професионална камера, с която да уловите перфектните кадри – денем или нощем

Персонализираният чип за изображения vivo V2 разполага с вътрешно разработени AI алгоритми и оптика ZEISS с T* покритие за допълнително подобряване на възможностите за нощна фотография.

Актуализираните хардуер и софтуер позволяват на X90 Pro да заснема 4К видеоклипове при слаба светлина. С режима Handheld Astro без усилие се улавя звездното небе, а AI Night View допринася за постигането на по-точни цветови тонове при нощна фотография. Устройството разполага с функцията ZEISS Natural Color 2.0, която представя цветовете с по-голяма точност.

Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot прави улавянето на движението по-лесно от всякога със закъснение от нула секунди. В режимите Sports и Night Sports, комбинацията от високоскоростен затвор и алгоритъм за откриване на движение може незабавно да замрази кадрите, като поддържа високо качество на всеки бързодвижещ се обект.

Безпроблемно зареждане: До 50% за малко над 8 минути

Поддръжката на 120W Dual-Cell FlashCharge, комбиниран с 4870 mAh капацитет на батерията, осигуряват безпроблемна работа и бърза скорост на зареждане. Флагманът идва с 50W Wireless FlashCharge, лансиран с миналогодишния модел – X80 Pro.

Балансираният режим отнема само 29 минути, за да зареди батерията до 100%.

Мощно устройство с изключително добра производителност

Новият флагман притежава двоен чипсет – основният е мобилната платформа MediaTek Dimensity 9200, съчетана с чипа vivo V2, благодарение на които X90 Pro постига AnTuTu Benchmark резултати от порядъка на 1,26 милиона. Смартфонът е снабден с 12 GB LPDDR5X и 256 GB UFS 4.0 памет, подсилена с vivo Extended RAM, която добавя допълнителни 8 GB виртуална памет, и UFS Deep Defragmentation за плавна производителност и обработка на данни.

Автентичен нов дизайн, първокласно изживяване

X90 Pro се предлага в цвета Legend Black. Гърбът е покрит с издържлива веган кожа, която е устойчива на петна и притежава IP68 рейтинг за устойчивост на прах и вода.

Устройството ще е налично в мрежата от 10-ти март.