ADATA SE770G – външно SSD за вашата конзола… И не само

ADATA SE770G SSD

ADATA SE770G SSD

ADATA представиха преди време SE770G SSD, което освен бързи скорости предлага и RGB подсветка. То бе насочено предимно към конзолните играчи, но от нашите тестове стана ясно, че е универсален носител. 

Дизайнът на SE770G е интересен, тъй като той разполага с RGB подсветка в горната си част, където всичко е направено от лъскава пластмаса. SSD-то изглежда готино, но никога не сме били фенове на подобен тип подсветки върху флаш носители, защото обикновено затоплят паметите, а това води до намаляване на скоростите. 
От ADATA са помислили и за това, като са сложили солиден алуминиев охладител в долната част, а температурите по време на запис, според CrystalDisk Info не надвишиха 42 градуса, но охладителят беше много топъл. 

Скоростите измерихме както при прехвърляне на файлове, през Thunderbolt порт, така и при синтетичен тест в Crystaldisk Mark, а тях можете да видите в пълното ни ревю в YouTube

SE770G влиза в арсенала ни от надеждни носители, тъй като използваме предимно такива, защото всички видео файлове и важни проекти трябва да се складират някъде, особено когато сме на път. 
Нека не забравяме да споменем, че освен с конзоли, ссд-то работи с компютри, лаптопи и дори смартфони, а в комплекта има два кабела – USB Type-C към USB Type-C и Type-C към обикновено Type-A, ако случайно нямате от новите портове. Интерфейсът е USB 3.2, което от своя страна подсигурява добрите скорости на четене и запис 

Пълното ревю можете да гледате в YouTube канала ни: https://youtu.be/Dlny6c–rxY