Adata XPG Spectrix D50 – красиви и бързи

Adata Spectrix D50

Adata Spectrix D50

Adata XPG Spectrix D50 е новото попълнение към портфолиото с памети на марката. 
За радост, имахме възможността да ги тестваме и пълното видео ревю можете да видите тук:

XPG Spectrix D50 е една от красивите памети, които можете да намерите в момента на пазара, но най-важното е, че нейният външен вид е И функционален. Какво имаме предвид под функционален? – Цялата външна част на модулите е покрита с алуминиеви охладители, които са едни от най-дебелите, които сме виждали към момента. Това ще спомогне за охлаждането на чиповете, а това е важно, защото по-високите температури значат намалено КПД.

Spectrix D50 - охладител
Spectrix D50 – охладител

Точно тези охладители придават много красив външен вид на RAM модулите, а в допълнение към него има и RGB подсветка. Тя от своя страна изглежда хомогенна, цветовете са достатъчно наситени и красиви, а възможността за синхронизация с Asus Aura Sync, Gygabite RGB Fusion, MSI Mystic Light и ASRock RGB LED, означава, че можете да я синхронизирате с останалите компоненти в кутията ви. 

Характеристики

Важно е да споменем, че тези памети се предлагат с различни честоти на работа, в зависимост от вашите нужди. При нас обаче дойде комплект 2 x 8GB с работна честота от 3200 MHz, а таймингите са съответно – CL 16-20-20 на 1,35V. 
Тестовете за скорост, които проведохме ще намерите във видео ревюто, но от тази графика можете да придобиете представа:

Adata XPG Spectrix D50
Adata XPG Spectrix D50

Освен, че предлага надеждност, високи скорости и красив дизайн, Spectrix D50 има и версия със скорост до 4800 MHz, а също така и съвместимост с AMD Ryzen системи. 
Линк към XPG Spectrix D50 – https://www.xpg.com/en/feature/653/