Безжичен джойстик Canyon - Tech Tips Media

Безжичен джойстик Canyon - Tech Tips Media

Здравейте!
Днес ще ви представя един продукт на марката Canyon, за която вероятно много от вас са чували.
Canyon обикновено биват асоциирани с ниски цени, тъй като продуктите им попадат в бюджетния ценови клас. Това не трябва да Ви кара да си мислите, че продуктите им са с лошо качество. От дългогодишният ми опит с марката, смея да твърдя, че съотношението ЦЕНА – КАЧЕСТВО е много добро. Изключение не прави и контролерът, който използвам в момента.
Преди да започна с ревюто, искам да спомена, че при покупка на този продукт, Canyon даряват по 1 лев на Holiday Heroes за семейства в нужда.

gaming controller
Безжичен контролер Canyon
Дизайн на безжичния контролер Canyon
Дизайн на безжичния контролер Canyon

Комплектът включва:
– 1 брой контролер
– 1 брой mini USB кабел за зареждане
– 1 брой wireless приемник (съвместим с PC, PS2, PS3)
– 1 брой книжка с упътване
Нека започнем с малко характеристики.
– Джойстикът е изработен от пластмаса и е завършен със страхотно гумирано покритие, което цели да намали до минимум приплъзването при игра като се справя с тази задача много добре.
Безжичната връзка е едно от нещата, които много ми допада, тъй като не е нужно да се съобразявам с кабели. Дистанцията, на която може да се отдалечите и да играете е 10 метра, но силно се съмнявам някой да играе от съседната стая.
– Батерията на контролера издържа до 8 часа нонстоп игра само с 1 зареждане, което за моите стандарти е напълно достатъчно. Джойстикът се зарежда с USB кабел като можете да играете, докато се зарежда! (включен в комплекта).
– 17 бутона + Turbo fire!
– В допълнение, в самото устройство има вградени 2 вибрационни мотора за feedback по време на игра. Те могат да бъдат активирани след като инсталирате драйвър, който можете да намерите ТУК.
– Съвместимостта с PC, PS2 и PS3 е голям плюс.
– Контролерът идва с 2 години гаранция.
Изработката на джойстика е отлична. Здрава конструкция, без тракащи бутони, без остри ръбове, без меки пластмаси.

USB предавател на Canyon Gamepad
USB предавател на Canyon Gamepad
Canyon Безжичен контролер
Canyon Безжичен контролер

Тестването на контролера вкючваше няколко игри. При някои от тях усещането ми хареса повече, при други – по-малко.

– Нека започнем с класиката при игрите с джойстик – Mortal Kombat.
В този случай играта беше Mortal Kombat XL. Тук искам да вметна, че съм от хората, които предпочитат да играят с ANALOG бутоните. Тъй като играта е от по-ново поколение, контролерът автоматично преминава в XBOX режим на бутоните, който е стандарт при PC gaming с контролер при новите игри. В този случай бутоните с Layout на PC (1,2,3,4…) преминават в такъв на XBOX контролер (A,B,X,Y).
Джойстикът реагираше достатъчно бързо на натискането на бутоните за различните удари, но тъй като не съм свикнал с бутоните със стрелки, не мога да кажа същото за тях. Точно за това използвах левия аналог бутон за управление на посоките. Въпреки, че ръцете ми нонстоп се потят, нямах проблем със захвата на контролера, който е супер удобен заради ергономичната си форма.

– Втората игра, която ми е сред любимите е NBA 2K17.
Тук играта с контролер беше коренно различна. Това се дължи на по-плавните действия в самата игра. Облягате се на стола с контролера в ръце и започвате Career Mode.
След бърза настройка на бутоните започнах да установявам, че повече никога няма  да играя NBA с клавиатура. Отново използвах аналог бутона за навигиране на играча и нито един път не се случи да усетя преплъзване. Trigger бутоните са достатъчно добре дефинирани и няма начин да ги объркате.

– Третата игра е Assassin’s Creed Unity.
За тази игра мога да кажа същото като за NBA. Адекватно движение на героя при управление и удобство при по-дълга игра. След дълги години игра с клавиатура ми беше малко по-трудно да свикна с контролера, но и това стана.

Аналог бутон на Canyon Джойстик
Аналог бутон на Canyon Джойстик
Trigger бутони на Canyon джойстик
Trigger бутони на Canyon джойстик

Дойде време и за заключението.
Както споменах по-горе – изработката е безупречна. Това е едно от главните неща, които гледам в един продукт, тъй като пазарът е пълен с евтини „заместители“, при които е спестено много от качеството на изработка за сметка на цената. Тук не е така. Представянето по време на игра също беше на ниво, като изключим леко объркващото описание в книжката с инструкции. Гумираното покритие на горната част на контролера, както и на аналоговите бутони (AXIS) гарантира за удобство по време на дълги игрови сесии. Иска ми се да видя в бъдеще и съвместимост с PlayStation 4.
Лично аз съм много доволен от този продукт и бих бих го препоръчал, тъй като влиза в ценови клас до 50 лева, а качеството е на ниво!
Цената, към днешна дата, е 47 лева с ДДС.

Оценка:
– Цена – 10/10
– Конструкция – 10/10
– Настройка – 9/10

Плюсове: 
+ удобен
+ гумирано покритие
+ безжичен
Минуси:
– не е съвместим с PlayStation 4