Always-on екран с iOS16?!

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max

Най-накрая виждаме светлина в тунела или по-скоро, може да видим светлина на екрана на iPhone при заключен телефон.

Това, което изтече като информация от Mark Gurman от Bloomberg е, че предстоящите iPhone 14 Pro и Pro Max може да се появят с Always-on display функция. Това не е ново за Android потребителите и често е обект на подигравка към „Ябълките“, но ето, че новите може би има шанс да разполагат с тази така удобна опция.

Очакванията са, че може да се ползва LTPO екран, подобен на този в Apple Watch, който да контролира честотата на опресняване на дисплея, а от своя страна това да намали разхода на енергия. Точно поради тази причина, Always-on се очаква да бъде налична само във водещите модели – Pro и Pro Max, а не в чистата 14-ка, защото тя надали ще разполага с висока честота на опресняване.
АКО… чистата 14-ка дойде с Always-on, но без LTPO или ProMotion, това означава по-голям разход на енергия на телефона, което би било неудобство за една част от потребителите.

На финала, за тези от вас, който не са запознати, главните разлики спрямо предходното поколение се очаква да бъдат при Pro и Pro Max версиите, в които може би ще видим изцяло нов 48MP основен сензор, A16 Bionic чип и странен прорез за камерната и сензорна систе, който ще замени notch-а.

Очаквайте обновяване на статията…