Първият Chrome OS таблет от Asus е насочен към училищата

Asus таблет Chrome OS

Asus таблет Chrome OS

От Asus показаха първия си таблет, който работи под операционната система Chrome OS, но е насочен към учениците.

Щом говорим за училища се предполага, че Chromebook Tablet CT100 трябва де бъде една идея по-здав от масовите таблети. Той е оборудван с 9.7 инча сензорен екран (резолюция 1536 х 2048), покрит с темперирано стъкло и гумирано шаси, които би трябвало да предпазят устройството от счупване.

Въпреки, че операционната система на Google – Chrome OS, е сравнително нова при таблетите, тя става все по-популярна в училищата, където заема все по-голям дял, а новите устройства на Asus дават още една „Хромирана“ възможност за по-евтино и лесно за употреба устройство.

Asus Chrome OS таблет
Asus Chrome OS таблет

Chromebook Tablet CT100 разчита на шест-ядрен процесор OP1, 4 GB RAM памет и 32 GB вътрешна памет. В допълнение, той разполага с USB-C порт, а от Asus твърдят, че батерията с капацитет 35 Wh е способна да издържи един учебен ден, което би следвало да е около седем часа.

Asus Flip C214 2 в 1 лаптоп
Asus Flip C214 2 в 1 лаптоп

Също така разбираме, че от Asus възобновяват и 2 в 1 Chromebook. Flip C214 разполага с процесор Intel Celeron, до 8 GB RAM памет и 64 GB място за съхранение. Екранът е с големина 11.6 инча, сензорен, с резолюция 1366х720.
Точно както при таблета, при Flip C214 е помислено за удароустойчивост, тъй като децата не винаги внимават с техниката. 🙂

Въпреки, че има данни за характеристиките на устройствата, все още нямаме информация за цената на отделните машини.

Снимки: Asus