Fortnite Сезон 7 – Предизвикателства Седмица 5

Fortnite week 5

Fortnite week 5

Новата година пристига с нови седмични мисии в Fortnite: Battle Royal. Седмица 5 ще ви изненада с куп лесни за изпълнение мисии, но ще ви се наложи да се разходите из цялата карта, а за награда можете да получите различни подаръци като стикери, танци и други.

Безплатни мисии

  • Етап 1: Кацнете в Polar Peak (0/1)
  • Направете щети върху структури на опонентите (0/5,000)
  • Елиминирайте противници с оръжие със заглушител (0/3) – трудна

Мисии с Battle Pass

  • Етап 1: Танцувайте на върха на водонапорна кула (0/1)
  • Потърсете сандъци в Wailing Woods или Paradise Palms (0/7)
  • Потърсете между Гигантският каменен човек, Коронованият домат и Дървото, което образува кръг (0/1)
  • Елиминирайте опонент на по-малко от 5 метра разстояние (0/3) – трудна

Как да изпълним етап 1: Кацнете в Polar Peak

Това предизвикателство се състой от 5 етапа, като вие трябва да се приземите на няколко различни локации по цялата карта. Първият етап ви кара да кацнете в Polar Peak, след това във Fatal Fields, Tomato Temple, Look Lake и накрая в Snobby Shores.

Как да изпълним мисията за щети върху опонентски структури

Най-добрият начин за изпълнение на предизвикателството е да влезете в mode на играта, който се състой от по-големи отбори и където всички строят големи сгради. Добра идея е да използвате ракети и гранотомети, които нанасят много щети или boombox, който ще заличи за секунди цели сгради, но също така можете и да стреляте в основата на структурата с обикновено оръжие.

Как да направим елиминации с оръцие със заглушител

“Suppressed” оръжията са всички онези, които притежават заглушител. В това число се включват suppressed handgun, suppressed submachine gun, както и suppressed assault rifle. За да изпълните мисията е нужно да убиете трима противници за период от седмица.

Как да танцуваме на върха на водонапорна кула

Първата мисия за притежателите на Battle Pass е разделена на 3 етапа, като целта е да танцувате на различни кули по картата. За да я изпълните трябва да отидете първоначално в Retail Row, където ще откриете водонапорна кула. Следващият етап на мисията изисква от вас да се качите на върха на наблюдателната кула в Lonely Lodge, а финалният етап изисква да танцувате на контролната кула във Frosty Flights. Eто и къде се намират местата върху картата:

Fortnite Season 7 Challenges Week 5
Fortnite Season 7 Challenges Week 5

Как да потърсим сандъци в Wailing Woods или Paradise Palms

Това е може би една от най-лесните мисии през тази седмица. И двете локации са пълни със сандъци, които могат да бъдат бързо открити. Ако сте начинаещ в играта ще ви дадем един жокер – използвайте слушалки докато играете, защото местата близо до сандъци издават специален звук.

Как да потърсим между Гигантският каменен човек, Коронованият домат и Дървото, което образува кръг

Това е може би една от най-интересните мисии и може да бъде изпълнена само от отдадените играчи, които познават добре картата. В случая ще откриете бойната звезда на следната локация:

Fortnite Season 7 Challenges Week 5
Fortnite Season 7 Challenges Week 5

Как да елиминираме опонент на по-малко от пет метра разстояние

Най-добрата стратегия за изпълнение на тази мисия е да се позиционирате в Tilted Towers. Това е перфектната локация за близка битка, а също така и много предпочитана за кацане от останалите играчи. За най-голям шанс за убийство ви препоръчваме да използвате пушка.