Canvas GO от Kingston е спътникът на всеки любител фотограф

Карта памет Kingston Canvas GO

Карта памет Kingston Canvas GO

Голяма част от хората, които използват фотоапарати, камери и дронове почти ежедневно разчитат на картите памет. Те трябва да бъдат бързи, издръжливи и надеждни, за да си заслужат инвестицията. Точно каквато е картата памет Canvas GO с капацитет 32 GB от Kingston. 

Карта памет Kingston Canvas GO
Карта памет Kingston Canvas GO

През годините съм изпробвал подобни носители от много различни компании и честно казано, съотношението цена – качество при Kingston е едно от най-добрите, също както и при SSD дисковете им.
От известно време тествам картата памет главно за запис на снимки и видеоклиповете с 4K резолюция, а те определно искат носител с по-бързи скорости на запис.

Canvas GO предлага до 90 MB/s скорост на прочит и до 45 MB/s на запис, но по някаква причина успях да изкарам дори по-добри резултати при записа.
Разбира се, тези скорости отговарят за големи „късове“ файлове, тъй като по-малките винаги затрудняват носителите на информация и забелязваме значително по-ниски скорости.

Kingston Canvas GO
Kingston Canvas GO

За тестовете съм използвал CrystalDisk Mark, където можете да тествате всякакви носители на информация. Тук както можете да видите, при обещани до 45 MB/s, програмата показва почти двойно.
Един от проблемите, с който аз се сблъсквам при употребата на мемори карти е, че голяма част от конкурентните продукти, в този ценови клас, не могат да предоставят подобни скорости, а също така на опаковката им няма информация за скоростите на запис, които в повечето случай са по-важни.
За да придобиете по-ясна представя, направих същия тест с друга мемори карта в същия ценови клас.

sandisk ultra - 32gb
Sandisk Ultra – 32gb

Освен добра скорост, картата Canvas GO предлага и няколко други „екстри„, които биха били от полза на всички потребители. Една от тях е, че е защитена от рентгеновите лъчи на летищните терминали, които имат способността да развалят подобен тип техника и най-вече магнитните носители. Този представител (според данни на Kingston) е ISO7816-1 сертифициран, което потвърждава, че вашите данни би трябвало да останат незасегнати при сканиране от летищен скенер.

Освен това, картата е IPX7 сертифицирана и може да издържи до 30 минути под вода, при дълбочина 1 метър. Малко вероятно е да успеете да намерите MicroSD карта в басейн, или по-лошо, в морето, но все пак ако се случи така, че я намокрите, няма да имате проблем с нея и ще можете да я използвате отново.

Въпреки, че картата е UHS-I, тя предлага безпроблемен запис на 4К файлове, каквито заснемат повечето дронове, безогледални фотоапарати (по-висок клас) и някои DSLR фотоапарати, тъй като е клас 3. Освен при запис на клипове, тази скорост е от значение и при така наречената Burst фотография, при която се правят много последователни снимки с едно натискане на бутона на камерата.

Източник: Kingston
Източник: Kingston

Цената на Canvas GO 32 GB е около 32-35 лева и може да бъде намерена в голяма част от магазините за компютърна техника, а финалната оценка ще намерите по-долу. 🙂

Плюсове:
+ високи скорости на запис и четене
+ водоустойчивост
+ доживотна гаранция
+ устойчивост на рентгенови лъчи от скенери
Минуси:
– честно казано не успях да намеря