Canyon Hazard – бюджетната геймърска мишка

Canyon Hazard - бюджетната геймърска мишка

Canyon Hazard - мишка

Тъй като голяма част от хората не обичат да дават много пари за периферия, днес отново ще ви представя един бюджетен вариант, който аз лично наричам: Най-добрата мишка до 30 лева!
Canyon е една от марките, които харесвам, защото предлагат много приятни продукти за цената си. Тази мишка не прави изключение, главно заради функционалността, която дори по-хайенд мишките не предлагат.

Мишка Canyon Hazard
Мишка Canyon Hazard

Точно в стила на Canyon, кутията е шарена, с възможност да я отворите и да видите продукта. Лично аз харесвам този подход, защото бих искал да „хвърля един поглед“ преди да направя покупка. Окомплектовката не е внушителна, но все пак и цената е ниска, тоест не може да очаквате нереални неща, но все пак има стикерче в комплекта. 🙂

Мишката е направена изцяло от пластмаса, която е с много добро матово покритие, за по-добър захват и по-голямо удобство по време на употреба. Бих определил дизайнът като по-агресивен и по-различен от този, при масово предлаганите мишки в този ценови клас, което е още едно предимство. Оранжевото LED осветление в комбинация оранжевите странични бутони, кара мишката да изглежда добре, без да бъде прекалено натрапчива, като от софтуера можете да настроите режима на светене.

Говорейки за бутони, тук готиното е, че имате на разположение 9 бутона, които можете да настроите посредством софтуера, които е много лек и можете да изтеглите от сайта на марката. Първоначалната настройка на бутоните (out of the box) е малко неудобна и ви съветвам да направите промяна на задният бутон (долен ред), тъй като е настроен да върши функцията на Windows button и може да ви изкара на десктопа, ако го натиснете без да искате, а повярвайте ми, това ще се случи. След като си поиграх със софтуера останах приятно изненадан, от множеството настройки, които можете да направите през него.

Както можете да видите и от панелът с настройки, сензорът е с максимален DPI 6400, като отново казвам, че не познавам човек, който да играе с такъв DPI. Ако все пак решите да си увеличте скоростта, зад scroll-а се намират 2-та бутона, служещи за увеличаване и намаляне.
За разлика от предишните мишки, които тествах, сензорът на тази е доста по-добър и по-точен. Тествах я в доста игри и определено останах доволен, като за тази цена.

Един от най-големите плюсове на тази мишка са тежестите, които можете да махнете или сложите, в зависимост от предпочитанието ви. С помощта на малко слайдърче от долната страна на мишката можете да освободите тежестите, които в случая са 4 броя, всеки по 5 грама. Тъй като обичам да играя с по-тежки мишки, реших да оставя всички тежести вътре и лично на мен ми беше доста удобно, тъй като в допълнение, мишката е с асиметрична форма, която предпочитам пред останалите.
Както при другите геймърски продукти от Canyon, така и тук имаме кабел с хубава оплетка, отново в цветовете на марката, като кабелът е с дължина 1,6 метра и завършващ с обикновен USB-A жак.
Ако се чудите, за какво ще използвате всички тези бутони, отговорът е много лесен – MOBA и MMORPG игри. Лично аз играя World of Warcraft и Heroes of the Storm и бих казал, че да разполагам с няколко бутона в повече винаги е от полза. 😀
Мишката обаче има една особеност, за която съм длъжен да ви предупредя. Размерът е малко по-голям от тези, на конкурентните продукти, като това може да ви бъде малко дискомфортно, ако сте с по-малки ръце.
Като цяло останах доволен от мишката и ви препоръчвам да й обърнете внимание, ако търсите с какво да подновите периферията си, но не ви се дават много пари. 🙂
Към днешна дата, най-евтиното предложение е от Desktop.bg на цена около 25 лева. (публикацията не е спонсорирана и не е обвързана с Desktop.bg)
Повече инфо за продукта можете да намерите ТУК