DJI Mavic Air „изтече“ в интернет ден преди анонса си

DJI Mavic Air характеристики

Здравейте!
През последния месец от DJI загатнаха, че се очаква нов продукт, който беше доста добре прикрит и почти нямаше начин да се разбере какъв е.
Вчера обаче стана ясно, че от компанията са изтекли снимки на новия им дрон – DJI Mavic Air.

DJI Mavic Air характеристики
DJI Mavic Air характеристики

Само ден преди официалния анонс станаха известни и част от характеристиките му. Той е по-малка версия на популярния Mavic Pro, но го превъзхожда в някои аспекти. Като за начало, можем да кажем, че дронът изглежда по-малък и още по компактен от Mavic, което със сигурност ще бъде от полза на повечето потребители, тъй като малко хора имат възможност да разнасят Phantom с тях. Очаква се камерата да е 32 мегапикселова с три-осова стабилизация с опция за панорама и 4К видео, като в някои медии се обсъжда, че скоростта на запис е до 60 кадъра в секунда, но тези fps все още не са сигурни. Също така дронът е оборудван с gesture control, какъвто видяхме при малкия Spark, сензори за близост, сгъваеми рамена и 21 минути възможност за полет с едно зареждане. Очаква се той да бъде предлаган в няколко цвята, като за момента е известно за бял, червен и черен.

DJI Mavic Air характеристики
DJI Mavic Air характеристики

По всяка вероятност, този дребосък ще бъде позициониран между Mavic Pro и Spark, тъй като има по-добра камера от тази на Spark, но по-кратко летателно време от 30-те минути при Mavic Pro Platinum. Дали обаче камерата няма да се окаже по-добра от тази, при Mavic? Предстои да разберем. 🙂
Към този момент това е цялата информация, с която разполагаме и с удоволствие ще ви запознаем в детайли, когато бъде обявен официално.