Fortnite Сезон 8 – Предизвикателства Седмица 2

Fortnite: Battle Royale Сезон 8, Седмица 2

Fortnite: Battle Royale Сезон 8, Седмица 2

Време е за новите предизвикателства в осмия сезон на Fortnite: Battle Royale. Втората седмица ви поставя изпитания, които ще ви изпратят в новите зони на острова, но освен тях ще се сблъскате и с няколко стари, добре познати мисии.

Друго въведение, с изключение на предизвикателства са и картите на съкровища, които можете да откриете скрити в сандъци из цялата карта. След като ги намерите трябва да последвате „X“-а, които маркира мястото и да изкопаете заровеното съкровище. За целта трябва да използвате pick-axе, за да изровите сандъка, който от своя страна е пълен с легендарни предмети.

Само напомняме, че ако още не сте изпълнили всички предизвикателства от седмица 1 – можете да ги откриете тук. А сега нека преминем към мисиите от втората седмица:

Fortnite: Battle Royale Сезон 8, Седмица 2
Fortnite: Battle Royale Сезон 8, Седмица 2

Безплатни мисии

  • Етап 1: Кацнете върху блока (0/1)
  • Нанесете щети върху спускащ се сандък с провизии (0/200)
  • Елиминирайте опоненти в Salty Springs или Haunted Hills (0/3)

Мисии с Battle Pass

  • Етап 1: Възстановете си кръв с ябълки (0/25)
  • Посетете най-отдалечените точки на острова на изток, запад, север и юг (0/4)
  • Нанесете щети върху опоненти с пиратско оръдие (0/100)
  • Потърсете сандъци в локации с различни имена в един мач (0/3)

Как да кацнете върху блока

Първото предизвикателство тази седмица се състои от пет етапа. В началото се изисква от вас да се приземите върху куба в горната част на острова. След това трябва да посетите Dusty Divot, Polar Peek, Snobby Shores, а на финал Paradise Palms. Имайте предвид, че тази мисия може да се комбинира с другата, която изисква от вас да посетите най-крайните северна и западна точки на острова, които са в близост до куба и Snobby Shores.

Fortnite Сезон 8, Седмица 1 Предизвикателство: Посетете The Block
Fortnite Сезон 8, Седмица 1
Предизвикателство: Посетете The Block

Как да нанесете щети върху спускащ се сандък с провизии

Това е една от най-лесните за изпълнение мисии, която изисква от вас да стреляте по спускащ се сандък с провизии. Нашият съвет за по-бързо изпълнение е да влезете в групов мод като „Team Rumble“, за да имате по-голям шанс. В него сандъците с провизии се спускат по-често, отколкото в Solo Mode. За по-начинаещите ще кажем, че целта ви е да стреляте по балоните, с които се спускат куфарите.

Как да елиминирате опоненти в Salty Springs или Haunted Hills

Изпълнението на това предизвикателство ще изисква от вас известна доза ловкост и късмет. В началото на седмицата ще е по-лесно да я изпълните в групов мод, защото повече играчи ще са се запътили да я изпълняват. Друг вариант е да влезете в „Team Rumble“ и да се надявате кръга да се окаже в Salty Springs.

Как да си възстановите кръв с ябълки

Тази седмична мисия също се състои в няколко етапа. Предизвикателното при нея е, че трябва да сте ранен, за да можете да си възстановите кръв с помощта на ябълки. За да ги откриете по-лесно се ориентирайте към зоните около Lonely Lodge, Retail Row и Salty Springs. След като изпълните първия етап, от вас ще се изисква да си възстановите 50 кръв с помощта на лагерен огън, а на финалния етап ще трябва да си възстановите 75 кръв, чрез аптечка.

Как да посетите най-отдалечените точки на острова на изток, запад, север и юг

Това предизвикателство изисква от вас да посетите най-крайните точки на острова. Може и да не ви се струва трудно, но ще изисква от вас време, защото зоните, които трябва да посетите са сравнително далеч една от друга. Ето и къде са те:

Fortnite Сезон 8, Седмица 1 Предизвикателство: Посетете най-крайните точки на острова
Fortnite Сезон 8, Седмица 1
Предизвикателство: Посетете най-крайните точки на острова

Как да нанесете щети върху опоненти с пиратско оръдие

В това предизвикателство се включват новите пиратски оръдия. Може и да ви се струва трудно за изпълнение, но ако се фокусирате върху оръдията край Lazy Lagoon имате много по-голям шанс. Останалите места, където можете да откриете пиратски оръдия са:

Fortnite Сезон 8, Седмица 1 Предизвикателство: Нанесете щети върху опоненти с пиратско оръдие
Fortnite Сезон 8, Седмица 1
Предизвикателство: Нанесете щети върху опоненти с пиратско оръдие

Как да потърсете сандъци в локации с различни имена в един мач

Позната мисия от предишни сезони на Battle Royale. Изберете групов мод, за по-лесно изпълнение, а също така се постарайте да я комбинирате с някое от другите предизвикателства. Добра идея е да комбинирате зони, които са близо една до друга, като например, Frosty Flights – Polar Peek – Shifty Shafts или Lucky Landing – Fatal Fields – Salty Springs.

При нас можете да намерите и предизвикателствата от Седмица 3, ако случайно сте ги пропуснали!