Fortnite Сезон 8 – Предизвикателства Седмица 3

Fortnite Сезон 8, Седмица 3

Fortnite Сезон 8, Седмица 3

Новите седмични предизвикателства във Fortnite: Battle Royale Сезон 8 вече са тук. Тази седмица ще се потопите в сравнително лесни мисии, които няма да изискват от вас много време за изпълнение, но ще ви разходят из старите и отдавна забравени части на картата.

Но преди да ви издадем какви са новите предизвикателства и как да ги изпълните, ще ви напомним, че ако все още не сте приключили с мисиите от седмица 2 – можете да ги откриете тук. А сега нека разгледаме какво ни е подготвила третата седмица от новия сезон:

Fortnite Сезон 8, Седмица 3 Предизвикателствa

Безплатни мисии

  • Етап 1: Посетете Fatal Fields и Salty Springs в един мач (0/2)
  • Етап 1: Унищожете кактус в пустинята (0/30)
  • Поставете различни капани в един мач (0/2)

Мисии с Battle Pass

  • Потърсете мястото, където лупата от зареждащия екран посочва върху картата на съкровището (0/1)
  • Потърсете сандъци в Sunny Steps или Fatal Fields (0/7)
  • Нанесете headshot щети върху опоненти (0/500)
  • Елиминирайте противник със SMG, пистолет и пушка (0/3)

Как да посетите Fatal Fields и Salty Springs в един мач

Тази седмична мисия ще изисква от вас да сте много ловки, защото макар и да не е много трудна ще трябва да се раздвижите по острова. В първият етап трябва в една игра да посетите Fatal Fields и Salty Springs. За изпълнението на втората и третата част от предизвикателството пък ще е нужно да посетите Haunted Hills и Tilted Towers, както и Frosty Flights и Loot Lake.

Fortnite Сезон 8, Седмица 3 Предизвикателство: Посетете Fatal Fields и Salty Springs в един мач
Fortnite Сезон 8, Седмица 3
Предизвикателство: Посетете Fatal Fields и Salty Springs в един мач

Как да унищожите кактус в пустинята

Невиждана досега мисия, която е разделена отново да 3 етапа. В първия ще трябва да кацнете в пустинята, за да унищожите 50 кактуса. Следващият етап ви кара да отидете в снежните зони, за да търсите ammo boxes. Не забравяйте, че тази мисия можете да я съчетаете с третия етап на предната. А за финал на това предизвикателство ще ви се наложи да отидете към новите зони и по-специално джунглата, където да търсите сандъци. Мисията няма определени локации, които трябва да посетите така, че не би трябвало да ви затрудни прекалено много.

Как да поставите различни капани в един мач

Отново лесна за изпълнение мисия, като може би единственото, което ще ви затрудни е да намерите два различни капана. В тях се включват launch pad, damage trap, mounted turret, както и огньовете за пълнене на кръв. Запомнете само, че трябва да ги поставите в една игра и те трябва да са от различен вид.

Как да потърсите мястото, където лупата от зареждащия екран посочва върху картата на съкровището

Ще получите картата със съкровище след като достигнете Tier 10. Ако все още не се я видяли, ето и къде посочва тя:

Fortnite Сезон 8, Седмица 3 Предизвикателство: Потърсете мястото, където лупата от зареждащия екран посочва върху картата на съкровището
Fortnite Сезон 8, Седмица 3
Предизвикателство: Потърсете мястото, където лупата от зареждащия екран посочва върху картата на съкровището

Както сами виждате от картата, мястото е в близост до Polar Peak. Там ще откриете златна звезда, която се намира в дясно от ледената статуя.

Fortnite Сезон 8, Седмица 3 Предизвикателство: Потърсете мястото, където лупата от зареждащия екран посочва върху картата на съкровището
Fortnite Сезон 8, Седмица 3
Предизвикателство: Потърсете мястото, където лупата от зареждащия екран посочва върху картата на съкровището

Как да потърсите сандъци в Sunny Steps или Fatal Fields

Познатата ви мисия от предишните сезони на Fortnite: Battle Royale ви отвежда този път до Sunny Steps и Fatal Fields, където трябва да отворите общо 7 сандъци. Имайте предвид, че можете да комбинирате тази мисия с предните, за да изпълните седмичните предизвикателства по-бързо.

Как да нанесете headshot щети върху опоненти

За да изпълните предизвикателството ще трябва да се фокусирате върху нанасяне на щети по главите на противниците. Ако сте добри в играта не би трябвало да ви затрудни, но в случай, че сте начинаещи ви препоръчваме да използвате групов мод и да вземете оръжие за далечен бой, като снайпер, за да имате по-голям шанс за нанасяне на повече щети.

Как да елиминирате противник със SMG, пистолет и пушка

Последната мисия за тази седмица ви пуска предизвикателството да убиете противници с три различни оръжия. Фокусирайте се върху груповите модове, където ако сте достатъчно точни и се прицелвате на правилните места, ще успеете да изпълните две предизвикателства на веднъж. Хубавото при тази мисия е, че ви дава възможност в хода на няколко игри да направите убийствата.