LG G8 ThinQ сканира кръвоносните съдове на ръката ви

LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ

Южнокорейската компания LG представи на Мобилния конгрес в Барселона първия в света смартфон – G8 ТhinQ, който сканира кръвоносните съдове на ръката ви, за да ви гарантира максимална сигурност на данните.

Това се осъществява, чрез добавените в предната страна на телефона ToF и инфрачервени сензори. От компанията посочват, че те не се влияят от околната светлина.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

ToF сензорът се използва също за управление на смартфона, чрез жестове с ръка. Първата такава функционалност открихме още в модела LG G4, но при него можехме да контролираме само камерата. Тук имаме възможност да сменяме приложение, да контролираме звука, да приемаме разговори и т.н. само с няколко жеста.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Устройството LG G8 ThinQ притежава 8-мегапикселова предна камера с автофокус за създаване на прецизен боке ефект. Основната камера е с три сензора – 16MP с ултра широкоъгълна оптика (f/1.9), 12MP стандартна оптика (f/1.5) и 12MP с телефото оптика (f/2.4).

Смартфонът е оборудван с 6,1-инчов QHD+ FullVision OLED дисплей, който дори възпроизвежда звук. Това решение прави LG G8 много по-водоустойчив и подобрява чуваемостта при разговори.

Хардуерно, телефонът е с чипсет Snapdragon 855 и 6GB вградена памет. Мястото за съхранение е 128GB, а капацитетът на батерията – 3500 mAh.

LG представиха и своя флагман V50 ThinQ поддържащ 5G мрежи.