Ревю: безшумна мишка Logitech M590 Silent

Logitech M590

Logitech M590

Много от вас са използвали продукти от Logitech или поне са чували за тях и качеството, което предлагат. Лично аз харесвам периферните им устройства и днес ще ви представя мишката Logitech M590. Екземпляр, който е малко странен, но супер практичен.
За разлика от останалите периферни устройства от такъв тип, които можете да видите на пазара, тази предлага една много интересна функция. Тя е 90% по-безшумна от всички други, което я прави изключително практично решение, ако работите в офис и колегите се дразнят от постоянното кликане на бутоните.

Външен вид

Дизайнът на мишката е стандартен, симетричен, без агресивни акценти и без прекалено ярки цветове. Това решение е типично за Logi и лично аз го намирам за приятно, тъй като честно казано, RGB подсветките не са за всеки.
Logitech M590 е направена от качествена пластмаса, като не оставя усещане за евтино устройсто, напротив. Чувството е за премиум перферия, отговаряща на цената си, като мога да потвърдя това, след като вече три месеца я използвам.
От горната част на устройството виждаме стандартните два бутона, бутон за превключване на компютрите и scroll бутон, който има функция за странично натискане. Също така забеляваме и индикатора на мишката, чрез който можем да се ориентираме към кое устройство е включена, тъй като можете да я използвате на два компютъра едновременно.

Logitech M590
Logitech M590

От лявата страна на мишката се намират и двата навигационни бутона – напред и назад, които можете да препрограмирате с помощта на софтуера, който е лесен и приятен за употреба. За разлика от основните два, тези не са толкова безшумни.

Logitech M590
Logitech M590

Долната част на мишката е заета от сензора, капачето за батерията и три тефлонови крачета за по-лесно движение. Под капачето се намира батерията, която в случая е стандартна AA и мястото за поставяне на Unify приемника, който можете да използвате ако устройството, към което включвате мишката няма Bluetooth.

Опции и представяне

Както споменах по-горе, главната и най-забележима особеност е, че тя е 90% по-тиха от другите мишки. Това е практично решение ако работите в място, в което се налага да се пази тишина или живеете в общежитие/квартира с друг човек и трябва да се съобразите с него. От Logitech предлагат още няколко мишки със същата опция, но лично на мен тази ми допадна много и я използвам почти ежедневно, вкъщи и на работното място.
Друго удобство е, че можете да настроите бутоните, ако случайно сегашната конфигурация не ви харесва. Освен това, мишката има опция за задаване на Gesture бутон, което я прави  още по-удобна за интерактивна употреба. Чрез него можете да настроите, как да действа устройството при различни жестове и движения.

Пример: натискате Gesture бутонът (програмиран за Media control) и плъзвате мишката в дясно. Това ще доведе до смяна на песента, която върви в момента. Точно тази опция използвам и аз, тъй като ме улеснява и не се налага да влизам в Spotify за да сменя музиката или да увелича звука.
Освен това, софтуерът предлага и много повече вариации на бутоните, в зависимост от вашите предпочитания. Сензорът е точен и лично аз не съм имал проблем с него, дори при лек гейминг в Heroes of the Storm.

Logitech M590 предлага и Flow функция, която ви позволява да използвате мишката при две устройства едновременно. Това е възможно ако свържете едното устройстов с приемник, а другото с Bluetooth връзка. Освен това, мишката ви позволява да прехвърляте файлове между тези два компютъра, без да се налага те да бъдат свързани един с друг с кабел. Единственото условие е, те да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа. За останалото ще се погрижи софтуерът. 🙂

Logi Flow
Logi Flow

Като заключение мога да кажа, че употребата на тази мишка е чисто удоволствие, особено ако се занимавате с по-интерактивни задачи, в който можете да се възползвате от Gesture бутона. Качеството на изработка също е много добро, като усещането, което оставя е за премиум периферно устройство. Единственото нещо, което липсва е вградена батерия, която да зареждате с помощта на кабел, но не е задължително, тъй като от Logitech твърдят, че мишката може да издържи до 24 месеца с една AA батерия. Това предстои да бъде изпробвано!
Цената на Logitech M590 към днешна дата е около 80 лева и може да бъде намерена в магазина на Ардес: https://ardes.bg/product/logitech-m590-cheren-910-005197-93350
*С промо код „TechTipsMedia“ можете да се възползвате от 3% отстъпка на целия сайт.

Финалното решение ще оставя на вас. 🙂

*Това ревю е базирано на лични впечатления и не е спонсорирано