Забързайте компютъра си с WesternDigital Green SSD

WD GREEN SSD

WD GREEN SSD

В наши дни проблемът с бавното зареждане на операционната система и отваряне на „тежки“ програми може да бъде ликвидиран с помощта на SSD дисковете.
Такъв полезен представител е WD Green, с чиято помощ можете да забързате компютъра или лаптопа си, ако използвате само механичен хард диск.

WD е добре позната марка в света на компютрите, която се занимава с произвoдството на storage (дискове) устройства, като от известно време прави опит да навлезе на пазара на SSD дискове, който е доста добре развит към този момент и конкуренцията е сериозна.
Както повечето потребителски SSD устройства, така и това е в добре познатия 2,5 инча размер, като това ви позволява да го поберете в лаптоп или просто да го поставите във вашия настолен компютър.

Тук не виждаме раличия от дисковете на конкурентни производители. Използваният материал за изработката е пластмаса, а от горната част на корпуса има голям стикер, който лично аз бих махнал, особено ако искам да монтирам SSD диска на видимо място в кутията.
Интерфейсът (връзката) е SATA III, което няма да ви затрудни с включването към системата.  Единствено и само се нуждаете от SATA кабел и захранващ кабел за SATA устройства, който можете да намерите на вашето компютърно захранване. При лаптопите няма да се налага да търсите кабели, тъй като ще използвате слота за механичен хард диск, който споделя един и същ интерфейст с SSD устройството.

Скоростите на SSD диска също са приемливи, като CrystalMark тестовете показаха резултат, обичаен за „входно ниво“ устройства.

WD Green SSD test
WD Green SSD test

Този тип устройства с малък капацитет са подходящи за операционна система и главните програми, които ще използва потребителя. По този начин ще забърза работата на лаптопа, тъй като системните файлове ще бъдат на носител с много по-високи скорости от тези на механичните хард дискове.
Друг плюс е, че от WD предлагат 3 годишна гаранция, като масово устройствата от такъв тип, с изключение на Samsung, предлагат 2 години.
Настройката е елементарна, като единственото условие е да включите SSD-то към съответния компютър и да го форматирате от Disk management панела на Windows.
Ако все пак желаете повече пространство за съхранение на файлове, можете да изберете по-големия 240 гигабайтов вариант.

Дали Western Digital ще успеят да се наложат на пазара на SSD дискове, не можем да кажем, но сме сигурни, че GREEN версията е перфектен, бюджетен вариант за масовите потребители.

Към днешна дата, цената на WD GREEN 120 GB е около 90 лева и може да бъде намерен в почти всички онлайн магазини за компютри.