Razer Phone – gaming смартфонът!

Razer phone - gaming smartphone

Razer phone - gaming smartphone

Здравейте!

Днес официално представиха първия смартфон Razer! Доста #hype покрай него, но дали наистина си заслужава?
Ако не сте запознати, Razer купи Nextbit и сега зарадва феновете си с нов продукт в гамата. Както всичко произвеждано от Razer, така и смартфонът е насочен предимно към гейминг.
Въпреки че през 2017 година излязоха много смартфони с почти безрамкови edge to edge екрани, този не е такъв. Простото обяснение защо прилича на SONY с тези огромни рамки от горната и долната част на екрана е, че по този начин се допринася за удобството на захват при игра. Такъв захват не би бил възможен при наличието на безрамков екран. Говорейки за екран, Razer phone е снабден с 5.7 инчов 1440p екран с променлив refresh rate като максималният е цели 120 Hz. Да, както казах – Gaming….

Razer phone - екран
Razer phone – екран

IPS панелът е дело на Sharp. От този екран можете да очаквате невероятно гладки анимации при игра, като усещането е „по-плавно“.
Под и над екрана са разположени и двата предни говорителя с поддръжка на Dolby Atmos, така че очакваме страхотен звук от този смартфон!
Разбира се, че един телефон не е само екран, а са важни и останалите компоненти. Процесорът тук е както се очаква –Snapdragon 835, а GPU-то е Adreno 540, 8GB RAM памет и 64 GB вътрешна памет. С този hardware няма как да очаквате смартфон, който да се затруднява с различни типове задачи. Батерията е 4000 mAh, която е абсолютно необходима, главно защото 120 Hz екран определено ще „събаря“ батерията много бързо. Разбира се смартфонът има поддръжка на Qualcomm Quick Charge 4+, което обещава 50% заряд на батерията само за 15 минути!
Тъй като това е Android устройсто, от Razer са сметнали за удачно да използват много чист вид Android 7.1.1 с много малко допълнителни приложения. Лаунчерът е Nova Prime, с който ще имате много възможности за персонализиране.

Razer phone - gaming
Razer phone – gaming
Razer phone - камери
Razer phone – камери

Смартфонът идва с 2 основни 12 мегапикселови камери. Главната камера е с f/1.7, a допълнителната камера е telephoto f/2.6 за по-широки снимки.
Разбира се, повече относно смартфона може да се говори едва когато пристигне в България и всички силно се надяваме да получим достъп до него!
Цената за Щатския пазар е 699 долара, а в Европа очакваната цена е 750 евро, което никак не е малко.
Дали смартфонът заслужава толкова внимание и дали бихте заявили вашата бройка, оставям на Вас да решите! 🙂
https://www.razerzone.com/mobile/razer-phone