Genesis Thor 300 RGB – видео ревю

Genesis Thor 300 RGB

Genesis Thor 300 RGB

Достъпните механични геймърски клавиатури стават все по-добри и пример за това е Genesis Thor 300 RGB. 
Добре известната клавиатура Thor 300 TKL наскоро получи обновление, като вече имате възможност да закупите пълноразмерната ѝ версия. 

Дизайн

Дизайнът на клавиатурата е изчистен, като нямате „крещящи“ червени елементи, но за сметка на това имате приятна RGB подсветка на всеки клавиш поотделно.
Цялата конструкция е пластмасова, а горната част е подсилена с алуминиева пластина, която придава усещане за изключителна здравина на корпуса. Капачките на бутоните са стандартни пластмасови, които се усещат ок. 
Удобното нещо, което са направили от Genesis е, че са ви дали възможност да прекарате кабела през 3 различни места в зависимост от вашите предпочитания и разположение върху бюрото. 
Усещането от употребата на Thor 300 RGB е добро, както от гледна точка на дизайн, така и на качество на материалите. Единственият недостатък тук е, че нямате подложка за китки, която на мен ми липсва.

Суичове (бутони) 

От Genesis са заложили на един от по-бюджетните брандове, Outemu, който обаче не изостава много от гигантите на пазара. Моята версия на Thor 300 RGB е оборудвана с линейни червени Outemu суичове, котио отчитат сигнал на 2,1 мм. ход, за който са ви необходими около 45 грама сила на натиск. Това е сравнително стандартно за такъв тип суичове, като на усещане са добри, макар и малко „дращещи“, което е присъщо за по-евтините предложения. Въпреки това, проблеми в гейминга няма, както и при писане (ако предпочитате високи клавиши). 
Странното е, че Thor 300 е пълноразмерна клавиатура, но не разполага с отделни мултимедийни клавиши, а за да ползвате опциите за смяна на песни, контрол на звука и тн., трябва да използвате Fn бутона, както при лаптопите. 

RGB подсветка

Thor 300 разполага и с per-key RGB подсветка, чиито ефекти можете да регулирате и контролирате по два начина – първо чрез Fn бутона и стрелките, ако решите че не искате да се занимавате със софтуери, а вторият начин е със софтуера на клавиатурата, който трябва да изтеглите от сайта на Genesis. От него можете по-прецизно да настроите подсветката, като можете да изберете от предварително зададените профили, или да зададете цвят на всеки клавиш, по ваш вкус. 
Въпреки това, подсветката е малко по-слаба, отколкото ми се искаше и при добре осветена стая ще е трудно да я забележите.

Заключение

Цялотстното представяне на Thor 300 RGB е добро, като изключим някои особености като липсата на подложка за китки и малко по-слабата подсветка. Суичовете се усещат добре при игра, достатъчно бързи, а здравата конструкция предполага, че клавиатурата ще издържи доста време сериозна игра. 

Пълното ревю можете да намерите в YouTube канала ми: https://youtu.be/PMzoOqpBYno