Xenon 800 – новият „флагман“ на Genesis – Видео ревю

Genesis Xenon 800 - ревю

Genesis Xenon 800 - ревю

Все по-голяма част от геймърите предпочитат по-леки мишки, особено тези, които се занимават с FPS игри, защото там скоростта е от значение. Точно в тази тенденция се включват и Genesis с тяхната Xenon 800 геймърска мишка с ниско тегло, а пълното ревю можете да видите тук: 

Дизайн

Xenon 800 следва новите тенденции с корпус на дупки и ниско тегло, което от някои играчи се смята за предимство! Мишката е изработена от пластмаса, като за разлика от другите надупчени мишки, при тази имате възможност да смените капачето с такова, което е плътно. 
Този дизайн дава резултат в 2 основни неща: 
Първо – теглото е намалено до 58 грама, което би ви дало предимство при бързината на движение на мишката, а ако ви се струва лека, в комплекта имате предоставени тежести, с които можете да увеличите грамовете до 77. 
Второ – заради надупчения дизайн мишката се почиства доста трудно, ако не я почиствате често и се насъбере боклук в нея. 

Разбира се, през последните години стана много модерно всички аксесоари да имат RGB, каквото имате и тук. Дискретно, с наситени цветове, които можете да управлявате от софтуера на мишката. Лично ние сме я оставили на Prism режим, който изглежда много добре. 

Характеристики

Genesis Xenon 800 е оборудвана с един от най-добрите сензори, към този момент, а именно PixArt 3389. 
Максималният DPI е 16 000, а стартовият е 100 (в софтуера започва от 50). Сензорът е изключително прецизен и отчита всяко движение със страхотна точност и без никакво забавяне, тъй като времето за реакция е 1000MHz, или 1 ms. 
Мишката разполага и с 6 бутона, като можете да персонализирате всеки един от тях, в зависимост от вашите нужди. Животът на OMRON суичовете е 20 милиона клика, което е повече от идеално.

Лично впечатление

Това, което можем да заявим със сигурност е, че Xenon 800 е страхотно представяща се мишка, в този ценови клас. Сензорът е идеален за игри от сорта на CS:GO, Valorant, Fortnite, ModernWarfare, Overwatch, но трябва да имате предвид, че е направена само за дясна ръка, а формата е несиметрична. 
Освен това, теглото също идва удобно за нашата употреба, а кабелът е достатъчно лек, че да не пречи много на играта и движението. 

Пълното ревю ще намерите в YouTube канала на Tech Tips Media.