Xperia 1 е първият в света 4K OLED смартфон със CinemaWide дисплей

Xperia 1

Xperia 1

Преди броени часове, технологичният гигант Sony, представи своя флагман за тази година – Xperia 1 на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Xperia 1
Xperia 1 ще се предлага в четири цвята.

Смартфонът включва доказаните екранни и кинематографски технологии на Sony, но съчетава в себе си и още много. Под красивата обвивка откриваме първият в света 4K OLED телефон с 21:9 CinemaWide™ дисплей и тройна камера с Eye AF мод, който се грижи постоянно да фокусира върху очите. Освен това, устройството може да заснема до 10 кадъра в секунда непрекъснато с AF/АЕ за прецизен фокус. Високотехнологичната камера включва три обектива – 16мм за широки пейзажни снимки, многофункционален 26мм и 52мм обектив за телефотография.

Смартфонът може да заснема 4K HDR видеа с 24 кадъра в секунда и формат 21:9, позволявайки на потребителите да правят продукции като „на кино“. Xperia 1 притежава нова функция за кинематографско видеозаснемане Cinema Pro „Powered by CineAlta“, както и подобрен Creator Mode за настройка на дисплея за максимално добра градация на цветовете. От компанията, заявиха, че продължават да създават иновации и да вграждат широк набор от професионални функции, които са възможни единствено с устойствата на Sony.

Xperia 1
Xperia 1

Благодарение на 4K HDR OLED дисплея с размер 6,5 инча и съотношение на страните 21:9 CinemaWide, потребителите ще имат възможност да се насладят на любимите си филми в оригиналния им формат. За автентичното кинопреживяване в съчетание с 4K OLED екрана е добавен и многоизмерен Dolby Atmos звук, който е разработен в колаборация със Sony Pictures Entertainment.

Новият 21:9 екран ще улеснява използването на две приложения едновременно.

Sony представиха днес и още три други смартфона – Xperia 10, Xperia 10 Plus и базовият модел Xperia L3.