Nintendo обяви пускането на две нови Pokemon игри

Pokemon Sword & Pokemon Shield

Японската компания Nintendo, разкри, че по-късно тази година ще излязат две нови игри от Pokemon поредицата – „Pokemon Sword“ и „Pokemon Shield“ за Nintendo Switch.

Те ще са ролеви игри, подобни на оригиналните „Pokemon Red“ и „Pokemon Blue“, но за разлика, новите ще бъдат 3D с различни ъгли на камерата и повече кинематографични ефекти.

Освен това, от компанията разкриха и трите нови героя – тревистия покемон Grookey, огнения Scorbunny и водния Sobble. „Sword“ и „Shield“ ще покажат и още повече чудовища и над 800 покемона.

Новите покемони, които ще бъдат показани в Pokemon Sword и Pokemon Shield
Новите покемони, които ще бъдат показани в Pokemon Sword и Pokemon Shield

И двете игри ще включват богат избор от локации на новия остров „Galar“, който е вдъхновен от Великобритания. От компанията споделят, че мястото ще има идилистични провинции, съвременни градове, гъсти гори и дори покрити със сняг планини. Играчите ще имат възможност да посетят някои от залите в районите, където да подложат уменията си на тест, за да станат шампиони.

Очаква се игрите да излязат по-късно тази година, като от Nintendo обещаха да разкрият повече информация за тях през следващите месеци.