Honor Band 5 – фитнес тракерът, който ви трябва

Honor band 5 ревю

Honor band 5 ревю

Когато става дума за фитнес тракери, почти всички от вас си представят часовници и/или гривни и изобщо не сте се объркали.
Honor Band 5 е новата мултифункционална гривна на компанията, за която ще ви споделя първите си впечатления от двуседмична употреба.

Дизайн и комфорт

Дизайнът на гривната е сравнително стандартен като за такова устройсво, но тук виждаме няколко промени спрямо предходната генерация – Honor Band 4.

Honor band 5 ревю
Honor Band 5 – дизайн

Още веднага можем да забележим, че гумената каишка е с различно захващане, което на мен не ми допадна първоначално, защото е малко трудно да преместите гуменото рингче, което държи останалата част от каишката.
Да, но тук идва и преимуществото на този дизайн, а именно това, че е в пъти по-сигурен от предишната генерация, и няма шанс Band 5 да падне от ръката ви.

Honor band 5 ревю
Гумена каишка с двойно захващане

Следващата огромна разлика е в екранчето. Тук вече имаме 0.95″ AMOLED сензорен екран с до 282 PPI, което освен, че изглежда много по-готино от предшественика си е и много по-функционално!
Определено този вариант ми харесва повече, защото имате много повече възможности за сензорна работа с устройството. Единственото притеснение е, че батерията най-вероятно ще пада доста по-бързо, отколкото при тракерите без AMOLED екран.

Honor band 5 ревю
0.95″ AMOLED сензорен екран

На задната стана на Honor Band 5 са разположени сензорите, за който ще поговорим малко по-късно, но мога да твърдя, че са се постарали с направата и имплементацията им.

Honor band 5 ревю
Сензори

Цялостно аз нямам забележки към дизайна, защото за моята употреба гривната е удобна, не ми пречи дори когато работя, пиша на клавиатура или шофирам.

Характеристики и функционалност

Както вече споменах, Honor Band 5 е оборудван с нов, 0.95″ AMOLED сензорен екран, чрез който можете да управлявате всички възможни функции на гривната, а те са:
– Отброяване на крачки, калории, дистанция, време за движение, време в застой
– Измерване на пулса
– Измерване на нивата на кислород в кръвта (това не е медицински уред и не служи за поставяне на диагнози!)
– Анализ на фазите на съня
– Режим на тренировка и стартиране на следене на тренировъчна дейност
– Съобщения и нотификации
– Настройки
– Контрол на музикален плеър (в моят случай – Spotify)
– Дистанционен контрол на спусъка на камерата (трябва да сте отворили камерата на телефона и да сте свързали гривната с него)

Honor band 5 ревю
Измерване на нивата на кислород в кръвта

Друг интересен панел е този, в който са налични спортните активности, а те биват:

Режими на следене на спортна активност

Естествено, нямаше как да тествам всяка една от тях, но към този момент използвам следенето на крачки, измерване на пулс, а във видео ревюто, което предстои, ще тестваме и спортните активности.
Към този момент нямам оплаквания от тракера, като единственото нещо, което мога да посоча като разминаване е това че пулсомерът и реалното измерване имат около 4-5 удара разлика. Все пак това не е медицински уред и не трябва на 100% да разчитате на него, тъй като не е средство за поставяне на диагноза! 🙂

Honor band 5 ревю
Измерване на пулс през деня

Едно от най-полезните неща, което намерих е употребата на гривната за контрол на плейъра. Постоянно се налага да съм в движение и да слушам музика, а не винаги ми се бърка в джоба, за да сменя песента. Е, тук идва на помощ вградената функция в Honor Band 5. Единственото условие е, че трябва телефонът ви да бъде свързан с Bluetooth към гривната и сте готови да контролирате както pause/play, предишна и следваща песен, така и увеличаване и намаляне на звука. Супер удобно и полезно, поне според мен! 🙂

Honor band 5 ревю
Контрол на музикалния плеър

Готиното при гривната е, че доста подробно следи съня ви, използвайки всички сензори в нея, за да може да ви даде най-подробен резултат, а също така и съвети как можете да подобрите почивката си. Това е едно от нещата, за които ще поговорим по-подробно във видео ревюто, защото мисля, че е важно.

Honor band 5 ревю
Гривната засича и дрямка

Друго лесно нещо е свързването на гривната към телефона. Аз използвам Huawei P30 и чрез приложението Health мога да контролирам и настройвам всички опции и анализи от Honor Band 5. Това, което ми прави положително впечатление е колко подробно е всичко – пулс през деня, фази на сън, тренировъчна активност, а гривната дори показва времето!

Honor band 5 ревю
Измерване на крачки

В снимките можете да видите и някои от основните менюта, а докато чакате подробното видео ревю, аз се заемам с тестовете!
#MoveBetter! Не забравяйте да се движите повече и да се храните здравословно!

До скоро!